tips

A bjöd på supergoda kakor till fikat idag. ALLA ville ha receptet. Kommer från Lindas Bakskola och lyder som följer; 
 
Segknapriga mjölkchokladsnittar

Ca 30 st

1 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt

Garnering
200g mjölkchoklad (beroende på hur tätt man lägger bitarna)

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt. Lägg bitar med mjölkchoklad ovanpå längderna.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min.
6. Skär längderna i bitar, 4–6 cm, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

Receptet finns även här

Min bild blev ju inte toppen och jag råkade ta en kantbit, men smaken alltså Grrreat! 

skulle gärna äta bara kakan också, utan choklad. very mumzig (eller ha på pärlsocker istf choklad)
Kategori: Mat&Dryck Taggar: recept,, torsdagsfika;
Kommentera inlägget här: