belugabolognese
Eh what? Hade skrivit ett helt inlägg men när jag publicerade var det bara rubriken som kom med...? Weird. Och irriterande. Orkar inte skriva om allt. Så här kommer bilderna och receptet. Det är gott och det funkar med snabbmakaroner & utan parmesan. Jag valde att inte mixa. P gillade också.

Recept från Mera Vego
Bolognese på svarta linser
Portioner: 4–6
Tid: 40 minuter
spagetti (gärna fullkorn) för 4–6 pers
1 morot
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
rapsolja att fräsa i
1 1/2 dl svarta belugalinser
500 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk socker
1 msk balsamvinäger (kan uteslutas)
Lite spiskummin, om du gillar det
Salt och peppar
Basilika eller oregano (färsk eller torkad)
Parmesan till servering
- Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs allt i olja en kastrull och tillsätt linser, krossad tomat, crème fraiche, vatten, buljongtärning, socker, balsamvinäger och eventuellt spiskummin.
- Låt puttra med lock på glänt ca 25 minuter eller tills du tycker linserna har fått bra konsistens. Mixa såsen med stavmixer, eller låt koka lite längre för en mosigare konsistens. Späd med mer vatten för lösare sås. Koka pastan under tiden såsen kokar klart.
- Smaka av såsen med salt, peppar och basilika/oregano och servera med pasta och parmesanost.

ps: Jag använde 3 små morötter. för att jag gillar morot.